Kartica ugodnosti in lojalnosti

BANOVIČKA

Kje vse lahko dobite ugodnosti z našo kartico ugodnosti ?
Odkrijte skrite kotičke naše lepe pokrajine.
;

Gostilna Zorko

Oddaljenost: 2,6 km
Priporočamo: peš, s kolesom,

Osnova kulinarične ponudbe gostilne Zorko predstavljajo prleške jedi, posebej znani so njihovi prleški ajdovi žganci in zapečeni štruklji. Priljubljene so tudi koline, divjačinske jedi ter nadevane telečje prsi.

>

Gostišče Taverna

Oddaljenost: 16,6 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Odločite se za izlet po Jeruzalemskih gričih in obiščite Taverno, kjer vas bo očarala intimna domačnost in ob slastnih lokalnih specialitetah in vinih Kupljen se bo vaš obisk spremenil v doživetje, ki ga boste želeli ponoviti. Morda pa vas naše sobe in romantični razgledi s terase, da ostanete še dlje.

>

Izvir sv. Vida

Oddaljenost: 23,8 km
Priporočamo: z vozilom,

V bližini Bukovniškega jezera se nahaja kapela sv. Vida z izvirom studenca z zdravilno močjo. O izviru je od nekdaj krožila zgodbica o slepi deklici, ki naj bi ob umivanju oči z Ivanovo vodo spregledala. Od tedaj to mesto velja za romarsko.

>

Beltinci

Oddaljenost: 10,7 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

V Beltincih si oglejte cerkev sv. Ladislava, ki je eden najpomembnejših spomenikov arhitekture poznega 19. stoletja v Prekmurju. V cerkvi je tudi grobnica rodbine Zichy. Po ogledu se sprehodite do baročnega dvorca, kjer je na ogled stalna razstava »Zgodovina zdravstva v Pomurju«.

>

Razkrižje – križpotje, ki združuje

Oddaljenost: 11,6 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Turistično ponudbo Razkriškega kota ustvarjajo navadni, preprosti ljudje, katera temelji na bogati kulturni in naravni dediščini, ohranjenih šegah, običajih in navadah, na kulinaričnih posebnostih, dobrih vinih, zanimivi pokrajini, ki na tem območju iz obmurskega sveta prehaja v vinorodni svet vzhodnih obronkov Slovenskih goric.

>
Vinska klet Ormož

Vinska klet Ormož

Oddaljenost: 23,7 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Vinoteka in degustacijska dvorana Ormož predstavljata degustacijsko središče ormoškega vinorodnega okoliša. Notranjost je opremljena v slogu okoliških dejavnosti, kot so na primer vinska pot, zidanice in sadjarstvo.

>

Cana Water

Oddaljenost: 38,8 km
Priporočamo: z vozilom,

Cana Royal Water je prva slovenska premium voda, ki izvira sredi neokrnjene narave krajinskega parka goricko v prekmurju. Cana Royal Water je visoko mineralizirana voda z edinstvenim razmerjem kalcija in natrija. Vsebuje veliko kalcija in zelo malo natrija.

>

Negovski grad z zeliščnim parkom

Oddaljenost: 23,7 km
Priporočamo: z vozilom,

Grad Negova se je v 11. stoletju razvil iz lesenega strelskega dvorca. Konec 15. stoletja, po končanih bojih z Ogri, so ga dozidali in povečali. V notranjosti južnega trakta je 80-metrski studenec, ki naj bi ga izkopala na smrt obsojena jetnika in si tako prislužila svobodo. V sklopu grajskega kompleksa je urejen bogat zeliščni park.

>

Lokalne obrti

Oddaljenost: 1,9 km
Priporočamo: peš, s kolesom,

V Centru domače in umetnostne obrti v vasi Veržej, ob kateri se nahajajo Terme Banovci, boste spoznavali, kako nastanejo rokodelski izdelki. Organizirane skupine se lahko vključijo v delavnice pletenja ali lončarstva, mogoč je tudi nakup. Spletete lahko celo slamnate prstane, kot to že stoletja počnejo lokalni zaljubljenci!

>
Radgonske gorice

Radgonske gorice

Oddaljenost: 21,23 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Tam, kjer je doma penina.

Že več kot 160 let se kakor valovi reke Mure skozi Gornjo Radgono, v Radgonskih goricah pretakajo majhne skrivnosti in veliko znanje.

>

Brunarica prekmurskih dobrot

Oddaljenost: 22,9 km
Priporočamo: z vozilom,

Bukovniško jezero

V prekrasnem,naravnem in mirnem ambientu Vam ponujamo tradicionalno prekmursko kulinariko ter domače pijače od lokalnih ponudnikov.

>
Otok ljubezni v Ižakovcih

Otok ljubezni v Ižakovcih

Oddaljenost: 6,5 km
Priporočamo: peš, s kolesom,

Doživite čar narave in se prepustite ritmu mlinskega kolesa.

V neposredni bližini Beltinec se nahaja priljubljena izletniška točka »Otok ljubezni« v Ižakovcih, ki se ponaša s plavajočim mlinom na reki Muri in brodom.

>
Okrepčevalnica Cuffi

Okrepčevalnica Cuffi

Oddaljenost: 22 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

V lokalu vam poleti nudimo slasten sladoled, sadne kupe, kavo, razne sladice, pice, domačo pogačo, hamburgerje, pijačo in še veliko drugih dobrot in izdelkov.

>

Čebelarski muzej Krapje

Oddaljenost: 2,2 km
Priporočamo: peš, s kolesom,

Čebelnjak s konca 19. stoletja z ohranjeno opremo obsega 84 panjev, izdelanih po sistemu Naiser, ki ga v čebelarstvu že desetletja ne uporabljajo več. Po končanem ogledu čebelarskega muzeja lahko izberete kateri čebelji proizvod Čebelarstva Tigeli iz več vrst medu, ki ga pridela 80 čebeljih družin.

>

Kodila

Oddaljenost: 17,2 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Šunkarna, delikatesa in restavracija Kodila

Kuharji, ki ustvarjajo najboljše gurmanske krožnike, tradicionalni Kodilovi ocvirki in čebula, odlični namazi znamke Diši po Prekmurju, k dobri hrani spadajo tudi dobra lokalna vina.

>

Lušt

Oddaljenost: 15,3 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Okusen. Svež. Pisan. Raznovrsten. Zdrav. Sočen. Poln. Dišeč. Pravi. In končno slovenski!

Grozdasti paradižnik LUŠT prepoznate po izrazitem vonju in še boljšem okusu. Videti je kot paradižnik, ki ga pridelate na domačem vrtu in takšen je tudi njegov okus. Plodovi so lepo okrogli, sočni in mesnati.

>

Kmetija J.A.N.A.

Oddaljenost: 8,0 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Izdelki iz aronije

V našem asortimentu domačih izdelkov je sušen sadež aronije, stoodstotni sok iz aronije, sirup, marmelada, čaj, aronija v žganju in liker.

>

Turistična kmetija Vrbnjak

Oddaljenost: 13,2 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Turistična kmetija Vrbnjak predstavlja čudovit družinski izlet, saj otroci doživijo domačnost, pristnost in dotik narave. Kmetija se nahaja v neokrnjeni naravi, kjer otroci spoznajo domače živali, se igrajo in jahajo konje. Prava dogodivščina za družino bo tudi vožnja s čisto pravo kočijo.

>

Ocean Orchids

Oddaljenost: 22,2 km
Priporočamo: z vozilom,

Vaš kotiček tropskega pragozda

Podjetje Ocean Orchids je svojo ponudbo obogatilo s koščkom barvite tropske divjine – vrtom tropskih rastlin, ki se nahaja poleg proizvodnih površin podjetja.

Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej.

>

Čebelarstvo Šalamun

Oddaljenost: 220 m
Priporočamo: peš,

V čebelarstvu Šalamun vam bodo predstavili zdravilne lastnosti čebeljih proizvodov in posebno metodo zdravljenja, apiterapijo. Najmlajši bodo lahko pomagali pri peki medenjakov ter si izdelali sveče in okraske iz čebeljega voska. Nepozabna izkušnja bo ogled pravcatega čebelarskega avtobusa.

>

Stari hrast

Oddaljenost: 11,4 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Pod vznožjem jeruzalemskih goric, v Radomerju, lučaj od magistralne cesta Ljutomer – Ormož, tam kjer je bila dvesto let stara Pihlarjeva domačija, stoji danes nova, v podeželskem stilu zgrajena Pihlarjeva domačija STARI HRAST.

>
Bar America

Bar America

Oddaljenost: 5,3 km
Priporočamo: peš, s kolesom, z vozilom,

Okrepčevalnica Bar America vam v prijetnem, domačem okolju ponuja izvrstne pizze, piščančje medaljončke, burgerje in ameriške palačinke.

>

Zidanica Malek

Oddaljenost: 16,3 km
Priporočamo: s kolesom, z vozilom,

Zidanica Malek stoji ob vinski poti med Svetinjami in Jeruzalemom. V njej je ogromna preša, pod zidanico pa obokana klet. Posebnost v zidanici je kapelica s fresko Marijinega vnebovzetja, baročna mojstrovina iz prve polovice 18. stoletja.

>